LOKALITA:

Brná u Ústí nad Labem

FUNKCE:

Bydlení

STUPEŇ:

Studie

PROJEKT:

2020

AUTOR:

Ing. arch. Luboš Kotiš

SPOLUAUTOR:

Ing. arch. Jiří Philippe Janda



Stavba se nachází ve svahu nad řekou Labe v městské části Brná u Ústí nad Labem. Jedná se o lokalitu v CHKO české středohoří, která je významnou rekreační oblastí. Samotný pozemek o rozloze 1966m2 je velmi svažitý s převýšením 18m a krásným výhledem na Labské údolí. Objekt je součástí souvislé zástavby rodinných domů.

Hmotová kompozice se skládá ze dvou pravoúhle na sebe položených hmot zasazených do terénu. Fasádu objektu tvoří převážně prosklené plochy, které jsou na celou šířku pokojů. Doplňují je stěny a římsy s občasným použitím přírodního kamene. Rodinná vila je dvoupodlažní se samostatnou garáží pro dvě auta. Přístup do domu je buď pomocí venkovního schodiště nebo výtahu přístupného z garáže. V přízemí se nachází samostatná šatna, Ložnice s šatnou, koupelna, dva pokoje, technická místnost, posilovna a samostatné WC. Pomocí schodiště je propojena s obývacím pokojem, kuchyní a jídelnou, které se nachází ve druhém podlaží. Z obytných prostor je umožněn vstup přímo do zahrady. V úrovni druhého nadzemního podlaží je rovněž zakrytá terasa a bazén.